Информация за формите на обучение: изберете присъствено, дистанционно или смесено обучение

Започна записването на нови ученици на възраст от 4 до 18 години. Учим в малки групи (3-7 деца) и преподаваме български език като роден/първи и като втори/чужд.


Обучението в нашето училище се провежда по адаптираните програми и учебни помагала за българчета зад граница, одобрени от Министерството на образованието и науката в България съгласно Министерско Постановление №90 от 29 май 2018 година. Българското училище “Кирил и Методий” в Никозия е включено в Списъка на българските училища в чужбина за учебната 2020/2021 (под номер 150), който можете да видите като кликнете тук.

Изберете най-подходящата за вас форма на обучение:

  • дистанционно обучение във виртуална класна стая (видео връзка с учител в реално време )
  • присъствено обучение (в традиционна класна стая намясто)
  • смесено обучение (част от часовете присъствено и част дистанционно)

За кого е подходящо дистанционното обучение?
Изберете за детето си изцяло дистанционно oбучение по български език и литература, българска история и география (от 1. до 12.клас), ако във Вашето населено място няма българско неделно училище, или ако поради отдалеченост и заетост детето Ви не може да го посещава. От 2020 година дистанционното обучение е напълно признато от Министерството на образованието и науката в България и децата ще получат свидетелство за проведено обучение с реквизити на МОН.

Как учим?
Учeниците посещават нашата интернет базирана електронна платформа за управление на образователен процес, където са качени всички необходими ресурси по класове – презентации, видеа, тестове за обратна връзка: https://learn.bgculturalcenter.org/moodle/

Занятия на живо във виртуална класна стая
Ученикът се среща с учител направо от своя дом в определен ден и час във виртуална класна стая. Провеждат се индивидуални и/или групови сесии на живо. Видео конферентната връзка дава възможност за реален контакт и общуване между учениците и учителя, а възможностите на електронната бяла дъска да представи мултимедийни учебни материали и интерактивни упражнения, прави ученето забавно и ефективно.

Смесена форма на обучение

Ученикът провежда 70% от занятията дистанционно във виртуалната класна стая и 30% в присъствена форма с учител в класна стая. Всяко дете, обучавано в смесена форма на обучение, може да завърши две години в една и получава свидетелство за завършен клас с реквизити на МОН, според ПМС №90.

Кои са нашите учители?
Нашите учители са квалифицирани и с дългогодишна практика. Те са преподаватели по български език (като първи/роден и като втори/чужд) и са одобрени от МОН.

Как става записването?
1. Отивате на страницата „Записване“: http://bgculturalcenter.org/zapisvane
2. Избирате клас и попълвате необходимите данни.
3. Свързваме се с Вас и потвърждавате записването.
4. Провеждаме едно безплатно пробно занятие.
5. 3аплащате таксата по банков път.

, , , , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes