Учете български

Българският културен център „Кирил и Методий“ в Никозия, Кипър се присъедини към Eвропейския консорциум за сертифициране на познанията по съвременни езици (ECL-Consortium).

Под координацията на Международния изпитен център към Университета в град Печ (Унгария) и в ролята си на Изпитен център Българският културен център вече подготвя ученици и провежда езиковия изпит ECL по български език.

Курсовете, които Българският културен център предлага, са предназначени за:

 •     ученици от кипърските гимназии, възнамеряващи да следват в България
 •     туристи и обикновени граждани, които смятат да пребивават в България временно или постоянно, или проявяват интерес към българския език и култура

Системите, по които преподаваме, са три в зависимост от потребностите на обучаемитe:

 • Български език за чужденци (общ курс) – Елена Хаджиева, Недка Гарибова и др., Университетско издание – Тази система на преподаване е подходяща за чужденци, които се подготвят да следват в български университети. Особено подходяща за следващи хуманитарни науки. Възможно е както индивидуално, така и групово обучение. За информация за учебника, кликнете тук.
 • Мултимедиен курс „Български език за чужденци“ на издателство „Летера“ –  Системата е предназначена за младежи и възрастни, които желаят да усвоят българския език главно за комуникация. Богатото тематично разнообразие я прави подходяща за представители на различни сфери от живота- от туристи до бизнесмени – а автентичните материали и подробната езикова информация, я правят подходяща за студенти по български език и специалисти-българисти. Заради мултимедийния си формат, системата може да се използва както за индивидуално, така и за групово обучение. За повече информация, проследете следния линк: http://www.lettera.bg/bg/publication.php?publicationSid=678
 •  „Учете български с нас“ на издателство „Д-р Иван Богоров“ – По тази система е възможно индивидуално или групово обучение и покрива 3 нива (от  А1 до B2 според европейските изисквания по ALTE). За повече информация, проследете следния линк: http://www.bogorov.com/foreigners.htmlБългарският културен център предлага следните курсове по български език:9-месечен подготвителен курс по български език за бъдещи студенти в български висши училища. При желание могат да се организират и  специализирано обучение по биология и математика на български език. Цените варират. Моля свържете се с нас на e-mail:[email protected] за повече информация.

Български език за чужденци (Български език като чужд) : курсовете са интензивни, полуинтензивни, вечерни и съботно-неделни.Нива: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Цените за различните курсове са както следва:

   • Индивидуални курсове

Минимален брой часове:  20.     Цена:  10 евро на час

Цена за обучение с контактен език:    15 евро на час

   • Обучение в малка група (2-4 души)

Минимален брой часове: 20.    Цена:  7 евро на човек на час

Цена за обучение с контактен език: 10 евро на човек на час

   • Интензивно обучение в група   (4-12 души)

Минимален брой часове: 120.  Цена:  500 евро на човек (за 120 часа)

Минимален брой часове: 60. Цена: 300 евро на човек

За повече информация и записване, моля свържете се с нас на e-mail [email protected] .

За да се запишете, напишете Вашето име, в какъв курс предпочитате да се включите и нивото, на което владеете български език.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes