Βουλγάρικο σχολείο

ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Στα βουλγαρικά σχολεία στιλ Λευκωσία και στην Λεμεσό φοιτούν παιδιά από 1η μέχρι 12η τάξη που μαθαίνουν Βουλγάρικη γλώσσα και λογοτεχνία, Ιστορία της Βουλγαρίας, Γεωγραφία της Βουλγαρίας και Πολιτισμό της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Πολιτισμού της Βουλγαρίας οι μαθητές μαθαίνουν βουλγάρικα τραγούδια, λαϊκούς χορούς. Επισκέπτονται επίσης το Εργαστήριο τεχνών του σχολείου, όπου μαθαίνουν να κατασκευάζουν αντικείμενα λαϊκής τέχνης όπως σουρβάκα (сурвакници), μάρτη (мартеници) και άλλα παρόμοια που σχετίζονται με τις βουλγάρικες παραδόσεις και έθιμα.

Τα σχολεία έχουν άδεια λειτουργίας και η εκπαίδευση γίνεται σύμφωνα με εγκεκριμένα από το Υπουργείο παιδείας της Βουλγαρίας προγράμματα. Τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από το σχολείο φέρουν τη σφραγίδα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και την υπογραφή του πρέσβη της Βουλγαρίας στην Κύπρο. Αναγνωρίζονται στη Βουλγαρία και επιτρέπουν στους μαθητές να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε βουλγάρικα σχολεία χωρίς να παρακαθίσουν σε εξέταση.

Επικοινωνήσετε μαζί μας σταπαρακάτω τηλέφωνα: (+357) 221044959, (+357) 99224457 ή και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes