Честит празник на нашите букви, мили сънародници!

Споделяме с вас вълнуващи моменти от тържествата в нашето училище, с които за 16-та поредна година почетохме делото на светите братя Кирил и Методий.

Децата от 1. и 2. клас рецитираха стихчета, посветени на азбуката и грамотността, и изиграха кратко представление в което показаха, че вече могат да четат и пишат!

Патронният празник в 3. и 4. клас премина под надслов „24 май- празник на книгата и четенето“. Учениците се запознаха с делото на светите братя, изработиха прекрасни постери по случай празника и всяко от тях написа името си на глаголица.

Вокалната ни група изпя песента „Златни буквички“, а всеки четвъртокласник представи прочетената от него книга на съучениците си и им разказа за историята, автора, героите и поуката от нея и децата обещаха да не спират да четат, защото всяка нова книга е нов път, който отвежда по-далеч от очакването.

Празникът на големите ни ученици започна с презентацията на Илина-Анна Цекова от 10.клас, посветена на живота и делото на светите братя Кирил и Методий. След това учениците от 5., 6., 7. и 8. клас рецитираха стихове посветени на двамата братя и накрая всички – ученици, учители и родители – възторжено изпяха химна за Кирил и Методий.

, , ,

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes