Българското училище в Никозия участва в състезание за европейска награда

Българското училище „Кирил и Методий“ в Никозия към Български културен център участва в състезание за европейската награда за най-добро интернет съдържание за деца на възраст от 4 до 12 години. Вижте ни в галерията на сайта на състезанието тук.

systezanie2

Българското училище в Никозия участва в състезанието с платформата БГ училището в чужбина. Това е портал за електронно обучение по български език и литература, българска история и география, насочено към децата от българските общности по света.

Всички ученици от Българското училище в Никозия и Българското училище в Лимасол са регистрирани (имат свое потребителско име и парола) и използват качените ресурси (видеоуроци, интерактивни уроци, създадени с помощта на специализиран софтуер, презентации, линкове и други файлове), решават тестове за текуща проверка, получават оценка за знанията си, качват свои проекти, предават домашни работи и т.н.  Чрез платформата учителите преподават дистанционно и на ученици, които нямат възможност да посещават българско училище. Дистанционната форма на обучение е безплатнa за курсовете по начално ограмотяване.

Платформата е отворена не само за деца, които желаят да преминат дистанционно обучение, но и за всяко дете, което желае да използва наличните ресурси.

 За регистрация е нужно родител (или настойник) да изпрати имейл на [email protected]

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes