Дистанционно обучение по писане за първолаци: Възможно ли е тo?

Screen Shot 2014-11-27 at 15.25.37

Кликнете върху снимката, за да я видите по-голяма.

Тази година Българското училище в Будапеща бе домакин на фестивала на българските деца по света „Аз съм българче“. Директорът на Българското училище в Никозия – Галина Иванова-Кумбару, взе участие в кръглата маса, където преподаватели от СУ „Климент Охридски“ и учители от български училища по света дискутираха нормативни документи и идеи за ефективни образователни решения в българските неделни училища. Интересна беше презентацията на Камелия Конакчиева от училище „Кирил и Методий“ в Париж.

10473062_972075719474174_6942702713380174151_n

На снимката: г-н Вълчев, главен секретар на МОН, г-н Додев и г-н Михалевска, Дирекция ОКИ. Снимка от фейсбук.

В дискусиите  участие взеха г-н Красимир Вълчев, главен секретар на МОН, г-н Додев, директор на Дирекция „Организация, контрол и инспектиране“ (ОКИ) и г-жа Михалевска, началник на отдел, Дирекция ОКИ, която в своето изложение засегна основни  въпроси, свързани с дискутираната тема за организацията на българските училища зад граница .
Галина Иванова-Кумбару говори за възможностите на дистанционното обучение.

 Изгледайте видеото.To показва как бихме могли да обучаваме деца в 1. клас дистанционно. Казваме бихме, защото Алиса не е дете от първи клас – тя знае да чете и пише. Двете заедно се опитахме да покажем някои от възможностите на виртуалната класна стая при обучението по писане. Учителят може да обучава детето как да изписва буквите онлайн,синхронно във виртуалната класна стая, ако то има графичен таблет.

Четете повече за събитието на страниците на вестник „Аз буки“ тук.

[pdf]http://bgculturalcenter.org/wp-content/uploads/2014/11/azbuki.pdf[/pdf]

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes