Завършихме годината

Въпреки трудната година, ние проведохме всичките си занятия безопасно, преодоляхме препятствията на дистанцирането и завършихме годината със страхотен успех и голям напредък по български език и история!

Днес раздадохме част от удостоверенията за завършен клас лице в лице, а другите пътуват по пощата. Всички завършиха годината успешно и дори децата, които учат български като втори, се справиха чудесно на тестовете на МОН, но всъщност най-важното е, че дори и при трудни обстоятелства, децата напреднаха невероятно много. Вярвам, че уменията, които развиваме в нашето училище, ще се превърнат в полезен инструмент за тяхното бъдеще.

Днес искам да похваля нашите ученици от 5. клас, които учат български само втора година, а вече общуват с отлично умение и увереност. Да учиш език не е най-лесното нещо, но когато желанието ти да общуваш е силно – винаги успяваш! А на самите ученици искам да кажа: Благодарим ви за тази чудесна година! Вие успяхте да изпълните часовете, прекарани заедно, с емоция и надежда! Вашият успех е вдъхновяващо доказателство, че изучаването на родния език върви с лекота за тези, които искат да се докоснат до България.Няма да пропусна да благодаря и на родителите на учениците! Искрено съм ви признателна, че подкрепихте децата във всеки един момент от учебния процес и позволихте вашите домове да се превърнат в класна стая!

От Директора на Българско училище „Кирил и Методий“ в Никозия

, , , , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes