Ресурси

Офисът на училището, новата „Класна стая на бъдещето“, кабинетът за обучение чрез мултимедия и читалнята на училището са разположени на първия етаж на къща в старата част на Никозия, на улица Тисеос №61.

klasna-staq-3

Ученици правят упражнения на лаптоп таблети в час по български език

Благодарение на новия мултимедиен кабинет, оборудван с девет лаптоп таблета, интерактивна дъска и интелигентен софтуер, който пренася написаното на бялата дъска върху екраните на таблетите, учениците в Българското училище в Никозия се докосват до най-модерните образователни технологии за преподаване в училищна среда. Технологиите, използвани в новата класна стая, не само правят учебния процес по-забавен и интересен, но и повишават компютърната грамотност на нашите ученици.

resizedimage400299-klasna-staq-4

Малките ни ученици с компютърна мишка в ръка!

С по-малките ученици работим с Енвижън, софтуер, с чиято помощ много мишки се свързват към един компютър. Всеки ученик използва своя мишка, с която да дава отговор на задача, зададена под формата на игра върху бялата дъска.

Училището разполага с детска литература на български автори, енциклопедии, научна литература, над 40 ДВД-та на български игрални филми и мултимедийни учебни помагала, които учениците могат да ползват. Голяма част от книгите и енцикопедиите са дарени от министъра без портфейл Божидар Димитров. 

1uchilishte

Учебна стая в Ликео Палюриотиса

Благодарение на съдействието на  Неофитос Папалазару,в края на месец януари 2010 г., кипърската държавна институция „Схолики емфория“, Никозия (организация, която стопанисва и управлява училищните сгради) ни предостави четири учебни стаи в кипърския държавен лицей в район Палюриотиса – Ликео Палюриотисас . Тази сграда се намира в непосредствена близост до старата сграда, където сега се помещават офисът и читалнята на училището.

 

2uchilishte

Стая за репетиции

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes