Конференция по въпросите на изучаването на български език в чужбина

1385230_590137174366139_445206295_n

Представители на Българския културен център “Кирил и Методий“ ще участват в конференция, посветена на образователната политика за българите в чужбина.

Наши преподаватели от училищата в Никозия и Лимасол ще набележат важни проблемни полета и нерешени въпроси по време дискусията, посветена на изучаването на българския език в чужбина и свързани с преподаването, разпространението и функционирането на българския език в чуждоезикова среда. Те ще споделят свои практики за използване на съвременните технологии в управлението на учебния процес.

Училищата към Центъра са единствените български училища зад граница, които използват собствена електронна платформа за дистанционно преподаване и работят за създаването на курсове от електронни уроци. Повече информация за неприсъствената/дистанционна форма на обучение в училището тук. Откъс от урок за съществителните имена за 3.клас вижте тук.

mini deno urok

Задача от електронния урок за съществителните имена

Конференцията ще се проведе в Българския културен институт „Дом Витгенщайн” във Виена от 25 до 27 април и се организира от Министерството на образованието и науката на Република България и Асоциацията на българските училища в чужбина, с любезното съдействие на посолството на Република България, Българския културен институт „Дом Витгенщайн” и Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена, Австрия.

В Конференцията ще участват министърът на образованието и науката на Република България проф. Анелия Клисарова и представители на български държавни институции, посланикът на Република България в Австрия н.пр. Елена Шекерлетова, ръководители и преподаватели от над 35 български училища в Европа и Америка, представители на неправителствени организации, на академични центрове от България и чужбина и журналисти.

Основните акценти на конференцията ще засегнат проблемите, свързани с:

– новите методики в преподаването на български език в чуждоезикова среда;

– предизвикателствата и успешните практики в различните образователни системи;

– създаването на адаптирани програми, учебници и учебни помагала за училищата в чужбина;

– въвеждането на електронно обучение по български език, история и география на България за училищата в чужбина; Важен аспект в програмата на конференцията ще бъде обмяната на добри практики в обучението по български език, история и география на България в тези училища.

 

,

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes